Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Agriculture Exams (Agri Croppro) – Page 11

#201. Color band of highly toxic pesticides
A blue
B yellow
C green
D red
Answer: red
#202. The only plant pathogen belonging to animal kingdom aphids
A nematodes
B mole
C crickets
D earthworms
Answer: earthworms
#203. This nematode is known as the root knot nematode and is considered as the most destructive to worldwide agriculture.
A Tríchodorus
B Meloidogyne
C Xiphinema
D Radopholus
Answer: Meloidogyne
#204. This nematode is known as the burrowing nematode and is a major parasite of bananas and plantains causing the "toppling disease"
A Meloidogyne incognita
B Xiphinema index
C Trichodorus primitivus
D Radopholus similis
Answer: Radopholus similis
#205. Some nematodes are able to transmit plant viruses. What role do these nematodes play in disease development?
A Incitants
B Vectors
C Pathogens
D Parasites
Answer: Parasites
#206. Some nematodes alter host physiology, rendering a resistant crop susceptible to invasion of fungal or bacterial pathogens. What role do these nematodes play in disease development?
A Incitants
B Pathogens
C Parasites
D Vectors
Answer: Incitants
#207. For annual crops, the maximum number of nematode parasites can be recovered during
A Fallow period
B Flowering stage
C Near harvest stage
D Vegetative stage
Answer: Near harvest stage
#208. This is the outer non-cellular layer covering the nematode body and is shed-off during molting.
A exoskeleton
B endoskeleton
C cuticle
D skin
Answer: cuticle
#209. This/these feeding structure/s distinguish/es plant parasitic from non-plant parasitic nematodes.
A stylet
B denticles
C mural tooth
D all of the above
Answer: stylet
#210. For root knot and cyst nematodes, this is also known as the infective stage
A adult female
B 1st stage juvenile
C 2nd stage juvenile
D 4th stage juvenile
Answer: 2nd stage juvenile
#211. Where are the eggs of root-knot nematode deposited?
A outside the root
B inside body of females
C in a gelatinous matrix
D migration path
Answer: in a gelatinous matrix
#212. What is the typical life cycle of Meloidogyne incognita?
A migratory endoparasite
B migratory ectoparasite
C sedentary ectoparasite
D sedentary endoparasite
Answer: sedentary endoparasite
#213. Which of the following root symptoms should raise suspicion of a nematode problem?
A leaf spot
B chlorosis
C galls or swelling
D wilting
Answer: galls or swelling
#214. Which of the following is not typical of nematode injury to plants?
A mechanical damage to cells
B death of plants
C virus transmission
D death of cells
Answer: death of plants
#215. Plant parasitic nematodes are diagnosed by examining
A soil and roots
B fruits
C stems
D leaves
Answer: soil and roots
#216. The typical number of juvenile stages in the life cycle of a nematode is
A 4
B 3
C 5
D 16
Answer: 4
#217. Nematodes which produce eggs that hatch after being laid are called
A oviparous
B ovoviviparous
C parthenogenetic
D hermaphroditic
Answer: oviparous
#218. Nematode species which require the presence of both females and males for reproduction to occur are called
A amphimictic
B hermaphroditic
C parthenogenetic
D ovoviviparous
Answer: amphimictic
#219. Process of reproducing from eggs without fertilization by sperm cells is called
A hermaphroditic
B oviparous
C amphimictic
D parthenogenetic
Answer: parthenogenetic
#220. Possessing both functional male and female reproductive organs is
A amphimictic
B hermaphroditic
C parthenogenetic
D none of the above
Answer: hermaphroditic
Help your batchmates find the official result
Messenger