Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 15 of 17
← Previous
Next →
Agriculture Exams (Agri Croppro) – Page 15
#281. The early definitions of a virus mentioned which of the following characteristic?
A
as obligate parasites
B
possession of RNA as genome
C
smaller than the pore size of bacterial filters
D
cause mosaic symptoms
Show Answer
Answer:
smaller than the pore size of bacterial filters
#282. The virus capsid are made up of subunits called
A
polypeptides
B
capsomeres
C
coat proteins
D
amino acids
Show Answer
Answer:
capsomeres
#283. DNA and RNA are the two types of nucleiç acids in viruses. These nucleic acids can best be differentiated on which of the following?
A
nitrogen bases
B
phosphate groups
C
length
D
sequence
Show Answer
Answer:
nitrogen bases
#284. The main components of plant viruses are
A
DNA + glycoprotein + lipids
B
Transfer RNA + protein + lipids
C
glyconucleoprotein + lipids
D
either DNA or RNA + protein
Show Answer
Answer:
either DNA or RNA + protein
#285. The structural protein component of plant viruses is the one assembled to be the capsid while the nonstructural proteins are those that....
A
protect the nucleic acid genome
B
mediate replication of the genome
C
determine the type of relationship with its vector
D
protect another protein
Show Answer
Answer:
mediate replication of the genome
#286. Which of the following mediates the synthesis of RNA from a viral RNA template?
A
DNA dependent DNA polymerase
B
DNA dependent RNA polymerase
C
RNA dependent RNA polymerase
D
RNA dependent DNA polymerase
Show Answer
Answer:
RNA dependent RNA polymerase
#287. The study of the reaction of the antibody and antigen in vitro is called
A
serology
B
virology
C
Immunology
D
Hematology
Show Answer
Answer:
Hematology
#288. Which of the following fungus is not known to include species as vectors of plant viruses?
A
Olpidium spp.
B
Phytophthora spp.
C
Spongaspora spp.
D
Plasmodiophora spp.
Show Answer
Answer:
Phytophthora spp.
#289. With the use of insecticides to control a persistently transmitted plant virus, the following is/are not expected effect/s
A
reduction of total inoculum
B
reduction of disease spread
C
reduction of total insect vector population
D
no reduction of disease spread
Show Answer
Answer:
no reduction of disease spread
#290. A persistently transmitted virus
A
induces foliar symptoms such as mosaic, stunting or dwarfing
B
is lost by the vector after a few seconds to minutes of vector probing/feeding
C
usually has no latent period
D
has a long latent period
Show Answer
Answer:
has a long latent period
#291. A virus that does not persist in its insect vector
A
infects specialized cells such as those in the vascular system
B
is transmitted after several hours to a few days of vector probing/feeding
C
is not lost after molting of the vector
D
is lost after molting of the vector
Show Answer
Answer:
is lost after molting of the vector
#292. Integrated Pest Management does not encourage
A
Combination of two or more control measures
B
Optimization of control methods
C
Utilization of natural mortality factors
D
Frequent, non-judicious use of pesticides
Show Answer
Answer:
Frequent, non-judicious use of pesticides
#293. Refers to the ability to endure pest attack without suffering from significant loss of yield.
A
tolerance
B
antibiosis
C
non-preference
D
hypersensitive
Show Answer
Answer:
tolerance
#294. Pest control method that includes tactics causing pests to contribute to the destruction of their own species.
A
Autocidal Control
B
Biological Control
C
Behavioral Control
D
Genetic control
Show Answer
Answer:
Autocidal Control
#295. It is a type of host resistance where insects exhibit abnormal development when they feed on resistant host.
A
Tolerance
B
Antibiosis
C
Horizontal resistance
D
Non-preference
Show Answer
Answer:
Antibiosis
#296. Refers to the control of pest by living organisms under either natural or artificial circumstances.
A
Cultural Control
B
Biological Control
C
Behavioral Control
D
mechanical control
Show Answer
Answer:
Biological Control
#297. Refers to pest whose population equilibrium is always above the economic threshold level.
A
Key pests
B
Occasional pests
C
Potential pests
D
Minor pests
Show Answer
Answer:
Key pests
#298. Refers to the level of pest population or injury, which indicates potential danger.
A
Economic Threshold Level
B
Economic Injury Level
C
Warning Threshold Level
D
Action Threshold Level
Show Answer
Answer:
Warning Threshold Level
#299. Principle of crop protection where the host is manipulated to resist pest attack.
A
Protection
B
Host evasion
C
Immunization
D
Avoidance
Show Answer
Answer:
Immunization
#300. Interaction between two organisms where both are adversely affected is called
A
competition
B
amensalism
C
symbiosis
D
parasitism
Show Answer
Answer:
competition
Previous
Next
Set 15 of 17
← Previous
Next →
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→