Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Agriculture Exams (Agri Soil) – Page 5

#81. Horizontal layers of soil differentiation.
A Structure
B Hardpans
C Concretions
D Horizons
Answer: Horizons
#82. A square meter of land dug to a depth that nearly touches the bedrock.
A Aquifer
B Parent material
C Pedon
D Profile
Answer: Pedon
#83. Mature soil have the following horizons:
A AB
B BC
C ABC
D AC
Answer: ABC
#84. Young soils have the following horizons:
A ABCD
B ABC
C AC
D AB
Answer: AC
#85. The solum is composed of these horizons:
A ABC
B ABCR
C AB
D BC
Answer: AB
#86. The wise use of land, especially with respect to soil erosion control.
A Sustainable agriculture
B Soil capability
C Soil management
D Soil conservation
Answer: Soil conservation
#87. The process by which soil nutrients are washed down by water from the root zone of the plants.
A Leaching
B volatilization
C Denitrification
D Crop removal
Answer: Leaching
#88. Growing of several crop species on a piece of land in spatial arrangement.
A Monocropping
B Intercropping
C Multiple cropping
D Alley cropping
Answer: Multiple cropping
#89. Biological control of soil erosion.
A Rockwalling
B Contouring
C Strip cropping
D Terracing
Answer: Strip cropping
#90. Mechanical method of controlling soil erosion.
A Alley cropping
B Strip cropping
C Terracing
D Mulching
Answer: Terracing
#91. Soils of the arid regions.
A Oxisol
B Alfisol
C Aridisol
D Vertisol
Answer: Aridisol
#92. Uniform removal of thin layer from a given area of land.
A Rill erosion
B Sheet erosion
C Gully erosion
D Stream erosion
Answer: Sheet erosion
#93. The soil order of organic soils.
A Andisols
B Entisols
C Mollisols
D Histosols
Answer: Histosols
#94. A practice that could contribute to soil erosion.
A Organic matter addition
B Liming
C Fertilizer application
D Logging
Answer: Logging
#95. The practice of spreading plant residues (leaves, stalks, stovers, straws and roots) on the ground to cover the surface of the soil during rainy days.
A Cover cropping
B Mulching
C Fallowing
D Green manuring
Answer: Mulching
#96. Used to predict the severity of erosion from farm fields
A Water loss equation
B Growth rate
C Universal soil loss equation (USLE)
D Soil loss measurement equation
Answer: Universal soil loss equation (USLE)
#97. An off-site ill of soil erosion
A Decrease in soil depth
B Loss of applied fertilizer
C Loss of soil
D Siltation of irrigation canal
Answer: Siltation of irrigation canal
#98. Soil materials can not be moved or transported by water unless they are _______.
A Dispersed and cultivated
B Dispersed and detached
C Dispersed and covered with mulch
D Dispersed and harrowed
Answer: Dispersed and detached
#99. On-site ills of soil erosion.
A Siltation of paddy fields
B Siltation of irrigation dams
C Loss of organic matter
D Destruction of infrastructure
Answer: Loss of organic matter
#100. Soils exhibiting moderate development.
A Entisol
B Alfisol
C Inceptisol
D Ultisol
Answer: Inceptisol
Help your batchmates find the official result
Messenger