Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Criminology Exams (Crim Law) – Page 7

#121. Which of the following administers and attends to cases involving crimes against chastity
A CIDG
B DSWD
C Homicide Division
D Women’s Desk
Answer: Women’s Desk
#122. They are automatically deputized as NAPOLCOM representatives to exercise supervision and control over PNP units.
A Chief of Police
B Judges
C Fiscals
D Local Government Executives
Answer: Local Government Executives
#123. They have the authority to recommend to the Provincial Director the transfer, reassignment of PNP members outside of their town residences.
A Regional Directors
B Priests
C Chiefs of Police
D Mayors
Answer: Mayors
#124. The head of a local peace and order council is the __.
A judge
B chief of police
C governor
D mayor
Answer: mayor
#125. The utilization of units or elements, of the PNP for the purpose of protection of lives and properties, enforcement of laws and maintenance of peace and order.
A employment
B deployment
C assignment
D designation
Answer: employment
#126. The orderly and organized physical movement of elements or units of the PNP.
A designation
B assignment
C deployment
D employment
Answer: deployment
#127. One of the following exercises control and supervision over the PNP units during elections.
A Ombusdman
B COMELEC
C DILG
D NBI
Answer: COMELEC
#128. The number of eligible for which the Regional Director may recommend for Provincial Director to the governor is __.
A 2
B 4
C 5
D 3
Answer: 3
#129. Registration of a security agency as a corporation must be processed at what particular government agency.
A NAPOLCOM
B SEC
C DND
D PNP SAGSD
Answer: DND
#130. Registration of a security agency as a corporation must be processed at what particular government agency.
A PNP SAGSD
B DND
C NAPOLCOM
D SEC
Answer: SEC
#131. Minimum age requirement for security manager or operator of a security agency.
A 40 years old
B 35 years old
C 25 years old
D 30 years old
Answer: 25 years old
#132. He exercises the power to revoke for cause licenses issued to security guards.
A DILG Secretary
B DILG Usec
C Chief PNP
D NAPOLCOM chairman
Answer: Chief PNP
#133. Refers to a natural or man made structure which is capable of delaying illegal access to facility.
A Wall
B Fence
C Beach fronts
D Barriers
Answer: Barriers
#134. It refers to means and ways that personnel and employees making them security conscious.
A Security Seminar
B Security Promotion
C Security Education
D Security Investigation
Answer: Security Education
#135. Industrial management must establish the first line of physical defense,it refers to
A The building itself
B Perimeter barriers
C Door,Locks,Window barriers
D Entry points where security guards are located
Answer: Perimeter barriers
#136. Physical security is a system of barriers placed between the potential intruder and the object matter to be protected.As criminologists,this is simply a denial of
A Opportunity to commit the offense
B Criminal instinct to surface in the potential offender
C Access to the object of protection
D Opportunity to the object of protection
Answer: Access to the object of protection
#137. Weakest link in the security chain.
A Security Guards
B Manager
C Personnel
D Barriers
Answer: Personnel
#138. Perimeter barriers,protective lighting and ______ system are known in industrial security as physical security.
A Accounting
B Relieving
C Reporting
D Guarding
Answer: Guarding
#139. This is an additional outward inclined fixed structure usually barbed wires placed above a vertical fence to increase physical protection from intruders of a certain area,this is known as
A Tower Guard
B Top Guard
C Cellar Guard
D Top Tower
Answer: Top Guard
#140. The exterior and interior parallel area near the perimeter barrier of an industrial compound to afford better observation and patrol movement is known as
A Protective zone
B Patrol lane zone
C Clear zone
D Twilight zone
Answer: Clear zone
Help your batchmates find the official result
Messenger