Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Criminology Exams (Crim Law) – Page 9

#161. Who among below can own or operate security agency?
A An alien but living in the Philippines
B All of them
C A Filipino citizen
D Anyone provided he knows the job
Answer: A Filipino citizen
#162. A licensed issued to operate security agency or company forces.
A License to operate
B License to engage in business
C Business license
D All of them
Answer: License to operate
#163. R.A. No. 5487 governs the operation of
A Private security forces/agencies
B Private security forces/agencies
C Private security forces/agencies
D All of them
Answer: All of them
#164. A fact-finding prove to determine a plant adequacy and deficiency all aspects of security with the corresponding recommendation.
A Security audit
B Security operations
C Security survey
D Security inquiry
Answer: Security survey
#165. Barrier which includes but not limited to wall,fences,grill etc.
A Structural barriers
B Natural barriers
C Physical barriers
D Man made barriers
Answer: Man made barriers
#166. One who steals due to his inability to resist the unexpected opportunity and has little fear of detection.
A Systematic
B Casual
C Outsider
D Insider
Answer: Casual
#167. A barrier which includes but not limited to mountains, cliffs, ravines, cliffs, etc.
A Human
B Natural
C Energy
D Animals
Answer: Natural
#168. Issued by the security guard for personnel to be admitted to the company.
A Duress code
B ID
C Pass system
D Access list
Answer: Pass system
#169. In a close-in security formations, a one man security covers
A 90 degrees
B 45 degrees
C 360 degrees
D 180 degrees
Answer: 360 degrees
#170. A mechanical device of supplying water which can be manual or motor driven.
A Fire extinguisher
B Stand pipe
C Fire hydrant
D Fire pump
Answer: Stand pipe
#171. Intrusion alarm devices are designed to ______ and not prevent criminals from trespassing and should be used normally as an independent adjunct and not a replacement of the human guard forces.
A Impeded
B Deterred
C Provide
D Detect
Answer: Detect
#172. An authenticated list of personnel given to security allowing entry to compound or installation or part thereof.
A Pass system
B Access list
C Duress code
D ID
Answer: Access list
#173. The act or condition affecting the safe operation of the facility caused by human action,accidental or intentional.It includes sabotage,espionage,pilferage and theft,disloyalty,disaffection and subversive activities.
A Artificial hazard
B Human hazard
C natural hazard
D Electronic hazard
Answer: Human hazard
#174. Example of the Security Communication system.
A Telephone
B Paging system
C Radio
D All of them
Answer: All of them
#175. The revised rules and regulations governing the organization and operation of private detective and private security agencies and company security forces throughout the country.
A International law
B Private security law
C Private law
D Security law
Answer: Private security law
#176. A metallic container used for the safekeeping of documents or small items in an office or installation.
A Steel cabinet
B Drawer
C Basket
D Safe
Answer: Safe
#177. A heavily constructed fire and burglar resistant container usually a part of the building structure used to keep and protect cash,document and negotiable instruments.
A Concrete coffin
B Basket
C Vault
D Steel cabinet
Answer: Vault
#178. Steal or plastic pipes located in the building from the lowest to the top floor with water under pressure for use in case of fire.
A Wet pipe
B Top pipe
C Stand pipe
D Lowering pipe
Answer: Stand pipe
#179. Who among below are exempted from pre-licensing training?
A AFP and PNP retirees
B Graduate of ROTC basic or advance
C AFP and PNP veterans
D All of the above
Answer: All of the above
#180. Tenure of security personnel is based on
A Can be extended by the client
B Tenure provided by the labor code
C The service contract between the agency and the client
D Labor only contracting between the agency and the guard
Answer: The service contract between the agency and the client
Help your batchmates find the official result
Messenger