Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Civil Service Exams (Cs Vocabulary) – Page 2

#21. He left the country because of the ominous experiences he had in the past.
A unforgettable
B threatening
C ugly
D remarkable
Answer: threatening
#22. Teenagers are easily susceptible to peer influence.
A inclined
B dependable
C flexible
D inspired
Answer: inclined
#23. Reading words without understanding their meaning is futile.
A useless
B avoidable
C unnecessary
D helpless
Answer: useless
#24. She wears gold but people knows how ostentatious she can be.
A pretentious
B ambitious
C gorgeous
D rebellious
Answer: pretentious
#25. He submitted a grotesque artwork that nobody in the class could relate to.
A colorful
B beautiful
C weird
D different
Answer: weird
#26. Their clandestine affair remained unknown for three years.
A unacceptable
B forbidden
C surprise
D secret
Answer: secret
#27. They say love is like a firework, a fleeting moment.
A remarkable
B brief
C shinny
D unforgettable
Answer: brief
#28. Cara is repulsive and rebellious. She always speaks sordid words.
A vulgar
B dirty
C weird
D bizarre
Answer: vulgar
#29. Every time I see Cathy looking at me, I feel Euphoria in my bones.
A ecstasy
B gravity
C erotic
D numb
Answer: ecstasy
#30. I bought this book because when I read the blurb at the back, I fell in love with it.
A teaser
B summary
C blog
D plot
Answer: teaser
#31. GULA-GULANIT
A lukot-lukot
B iba-ibang kulay
C buhol-buhol
D punit-punit
Answer: punit-punit
#32. Finding a way out of the labyrinth is the last challenge of the competition.
A maze
B castle
C forest
D box
Answer: maze
#33. There is still love in our hearts amidst our seemingly mundane existence.
A complicated
B wealthy
C modern
D worldly
Answer: worldly
#34. Cassy has a strong penchant in collecting cars.
A route
B hobby
C fondness
D belief
Answer: fondness
#35. Diskettes and CDs are going obsolete.
A outdated
B recycled
C refurbished
D updated
Answer: outdated
#36. The Queen of the Night dances vivaciously.
A lively
B awkward
C kindly
D sweetly
Answer: lively
#37. The court released a dogmatic statement that made people more hopeful
A naive
B assertive
C unbelievable
D unclear
Answer: assertive
#38. This generation is prone to plethoric use of mobile gadgets.
A essential
B crucial
C excessive
D important
Answer: excessive
#39. I am usually haphazard in composing my poetry but they turn out so well anyway.
A disorganized
B blank
C puzzled
D strategic
Answer: disorganized
#40. He left the country because of the ominous experiences he had in the past.
A threatening
B unforgettable
C ugly
D remarkable
Answer: threatening
Help your batchmates find the official result
Messenger