Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 1 of 6
Next →
Civil Service Exams (Cs Word) – Page 1
#1. TAILOR : SUIT
A
edit : manuscript
B
revise : writer
C
implode : building
D
mention : opinion
Show Answer
Answer:
edit : manuscript
#2. Genuine : Authentic : : Mirage :
A
Reflection
B
Hideout
C
Illusion
D
Image
Show Answer
Answer:
Illusion
#3. SECLUSION : HERMIT ::
A
domination : athlete
B
injustice : lawyer
C
turpitude : introvert
D
wealth: embezzler
Show Answer
Answer:
wealth: embezzler
#4. philanthropist : munificence ::
A
aristocrat : gratitude
B
symptom : treatment
C
cynic : melancholy
D
skeptic : disbelief
Show Answer
Answer:
skeptic : disbelief
#5. Vague : Nebulous : :
A
magical : impressive
B
spectacular : legitimate
C
mundane : commonplace
D
steep : shallow
Show Answer
Answer:
mundane : commonplace
#6. Diaphanous : Opaque
A
distraught : calm
B
disallow : reject
C
disconsolate : happy
D
disrespectful : injurious
Show Answer
Answer:
distraught : calm
#7. FRAME : PICTURE
A
display : museum
B
fence : backyard
C
mechanic : electrician
D
shelf : refrigerator
Show Answer
Answer:
fence : backyard
#8. SEARCH : FIND
A
think : relate
B
sleep : wake
C
explore : discover
D
draw : paint
Show Answer
Answer:
explore : discover
#9. PHARMACY : DRUGS
A
bakery : bread
B
supermarket : discount store
C
doctor : medicine
D
toys : games
Show Answer
Answer:
bakery : bread
#10. LAYER : TIER
A
section : segment
B
curtain : stage
C
cotton : bale
D
dais : speaker
Show Answer
Answer:
section : segment
#11. METROPOLITAN : URBAN
A
agricultural : cow
B
agrarian : generous
C
autumn : harvest
D
bucolic : rural
Show Answer
Answer:
bucolic : rural
#12. TEACHER : SCHOOL
A
jockey : horse
B
judge : courthouse
C
mechanic : engine
D
. actor : role
Show Answer
Answer:
judge : courthouse
#13. CAR : GASOLINE
A
truck : trailer
B
deck : house
C
bicycle : feet
D
car : garage
Show Answer
Answer:
bicycle : feet
#14. RUN: JOG
A
trot : race
B
dance : ballet
C
swim : dive
D
rain : drizzle
Show Answer
Answer:
rain : drizzle
#15. RADIO : TELEVISION
A
nose : face
B
up : down
C
ear : eye
D
electricity : lightning
Show Answer
Answer:
ear : eye
#16. Computer : fqprxvht :: Language : _______
A
ocqicyig
B
oxpixdig
C
ocqixcig
D
ocqixcjg
Show Answer
Answer:
ocqixcjg
#17. Genuine : Authentic : : Mirage : _____
A
Reflection
B
Hideout
C
Illusion
D
Image
Show Answer
Answer:
Illusion
#18. SECLUSION : HERMIT ::
A
injustice : lawyer
B
domination : athlete
C
wealth: embezzler
D
turpitude : introvert
Show Answer
Answer:
wealth: embezzler
#19. philanthropist : munificence ::
A
skeptic : disbelief
B
symptom : treatment
C
anomaly : plausibility
D
cynic : melancholy
Show Answer
Answer:
skeptic : disbelief
#20. Vague : Nebulous : :
A
magical : impressive
B
mundane : commonplace
C
steep : shallow
D
spectacular : legitimate
Show Answer
Answer:
mundane : commonplace
Next
Set 1 of 6
Next →
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
CSC Reviewers
→
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→