Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

NAPOLCOM Exams (General Information) – Page 16

#301. A basic social institution that our State should strengthen according to the Constitution under our declaration of principles.
A Family
B Barangay
C Purok
D Sitio
Answer: Family
#302. The territorial and political subdivisions of the Philippines are the
A Municipalities
B Provinces
C Cities
D All of the above
Answer: All of the above
#303. The liberty of abode and of changing the same maybe impaired only upon order of the_________.
A Governor
B Congress
C Court
D President
Answer: Court
#304. Who shall have control of all the Secretaries?
A President
B None, they are separate offices
C The congress
D The Supreme Court
Answer: President
#305. The voter is disqualified from exercising the right to vote if said voter ____________.
A turned 20 y/o before the election
B is a naturalized Filipino citizen
C is illiterate
D has been a Philippine resident for less than six months
Answer: has been a Philippine resident for less than six months
#306. Which of the following sectors is NOT represented in the party-list system in the House of Representative?
A Labor
B Women
C Youth
D Religious
Answer: Religious
#307. It mandates the blending of coco diesel or coco methyl ester (CME) in all diesel fuel and bio-ethanol in gasoline sold across the country.
A Biofuels Act of 2006
B Solid Waste Management Act of 2000
C Clean Air act of 1999
D Fuel Development Act
Answer: Biofuels Act of 2006
#308. Environmental law providing for an ecological solid waste management program creating necessary mechanisms, incentives, prohibitions and penalties.
A waste disposal act
B Anti Pollution Act
C RA 8749
D RA 9003
Answer: RA 9003
#309. Which of the following concepts is irrelevant to environment education?
A resources can be infinitely utilized
B importance of balance of nature and interdependence
C unabated destruction of natural environment
D rapid urbanization and development
Answer: importance of balance of nature and interdependence
#310. Refers to the delegation of specific non-core operations of an agency to an external entity that specializes in that operation
A Outsourcing
B Multi-tasking
C Delegation
D Subcontracting
Answer: Outsourcing
#311. Jaywalking, indiscriminate garbage disposal, vandalism, reckless driving are manifestations of _________
A Anarcy
B Freedom
C lack of discipline
D lack of sense of propriety
Answer: lack of discipline
#312. The worst environmental impact of a large scale mining operation comes from?
A mine taillings
B soil poisoning
C unrestored mined-out areas
D deforestation
Answer: unrestored mined-out areas
#313. It allows foreign-based retailers and manufacturers to engage in retail activities on the country subject to conditions and requirements.
A Free trade market
B Retail trade liberalization
C Protectionism
D Trade Blocks
Answer: Retail trade liberalization
#314. What is the composition of the Commission on Audit?
A Chairman and 2 Commissioners.
B Chairman and 3 Commissioners.
C Chairman and 4 Commissioners.
D Chairman and 5 Commissioners.
Answer: Chairman and 2 Commissioners.
#315. Which constitutional body has the power to examine, audit, and settle all accounts pertaining to the funds and properties of the government?
A Tresury
B Commission on Audit.
C BIR
D Bureau of Taxes
Answer: Commission on Audit.
#316. The contamination of natural environment with harmful substances that have been released as a result of human activities.
A Global Warming
B Pollution
C Climate Change
D Degredation
Answer: Pollution
#317. It is an oceanographic phenomenon associated with extreme variable climate. It brings destructive rains and droughts that results in economic disaster.
A El Niño / La Niña phenomenon
B Cyclones
C Global Warming
D Tsunamis
Answer: El Niño / La Niña phenomenon
#318. Globalization has rapidly brought about ______.
A development of information and communication technology
B border less trade
C rich becoming richer and poor becoming poorer
D threats to notional security
Answer: border less trade
#319. The integration of national markets into a single world market where goods, services, financial capital and technology, flow in and out of countries virtually unhampered.
A Free Trade
B WTO
C Globalization
D GATT
Answer: Globalization
#320. Which of the following is a nonrenewable energy source?
A Hydro power
B Solar Power
C Geothermal Power
D natural gas
Answer: natural gas
Help your batchmates find the official result
Messenger