Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 3 of 6
← Previous
Next →
Civil Service Exams (Cs Word) – Page 3
#41. Examination : cheat :: Politics : _____
A
graft
B
priciples
C
addition
D
election
Show Answer
Answer:
graft
#42. Publication : libel :: Slander : ______
A
crime
B
offense
C
speech
D
editorial
Show Answer
Answer:
speech
#43. Lawyer : client :: Doctor : _____
A
medicine
B
hospital
C
patient
D
prescription
Show Answer
Answer:
patient
#44. Mold : die :: Stamp : _____-
A
cast
B
form
C
envelope
D
mark
Show Answer
Answer:
cast
#45. Master : servant :: Monarch : _______
A
kingship
B
labor
C
subject
D
follower
Show Answer
Answer:
subject
#46. Heart : pump :: Stomach : ____
A
digestive system
B
eat
C
food
D
digest
Show Answer
Answer:
digest
#47. Connoisseur : painting :: Viands : _________
A
appetizer
B
chef
C
gourmand
D
food
Show Answer
Answer:
gourmand
#48. Story :building :: Stanza : _______
A
prose
B
poem
C
rhyme
D
paragraph
Show Answer
Answer:
poem
#49. Novelist : plot :: Architect : _____
A
blueprint
B
profession
C
design
D
building
Show Answer
Answer:
blueprint
#50. Airplane : hangar :: Automobile : ____
A
port
B
auto shop
C
garage
D
pad
Show Answer
Answer:
garage
#51. Ship : channel :: Jet : ________
A
airport
B
hangar
C
runway
D
take off
Show Answer
Answer:
runway
#52. Heart : thermometer :: Radiation : ___
A
seismograph
B
barometer
C
Geiger counter
D
UV
Show Answer
Answer:
Geiger counter
#53. Ostracism : censure :: Approval : ____
A
applause
B
disaprove
C
negate
D
accept
Show Answer
Answer:
applause
#54. Mentor : Counsel :: Bodyguard : ______
A
lawyer
B
protection
C
guardian
D
guard
Show Answer
Answer:
protection
#55. Automobile : gasoline :: Man : _____
A
Woman
B
food
C
life
D
energy
Show Answer
Answer:
food
#56. Apt : fore :: Bow : ____
A
stern
B
hull
C
deck
D
arrow
Show Answer
Answer:
stern
#57. Apt : fore :: Bow : ____
A
stern
B
hull
C
deck
D
arrow
Show Answer
Answer:
stern
#58. blend : mix
A
bloom : flower
B
blink : blink
C
blare : whisper
D
bleach : whiten
Show Answer
Answer:
bleach : whiten
#59. abattoir : slaughterhouse
A
clown : fun
B
quack : duck
C
quay : wharf
D
snail : slow
Show Answer
Answer:
quay : wharf
#60. marriageable : nubile
A
puzzle : answer
B
decipherable : comprehensible
C
music : mobile
D
single : group
Show Answer
Answer:
decipherable : comprehensible
Previous
Next
Set 3 of 6
← Previous
Next →
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
CSC Reviewers
→
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→