Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Civil Service Exams (Cs Word) – Page 4

#61. numismatist : money
A linguist : language
B aesthetics : beauty
C fetish : obsession
D scientist : sense
Answer: linguist : language
#62. anxious : uneasy
A scornful : admirable
B feeble : strong
C egocentric : self-centered
D wary : placid
Answer: egocentric : self-centered
#63. goat : kid
A bear : cub
B Bobby: bob
C dog : Dalmatian
D tiger : tigress
Answer: bear : cub
#64. key : lock
A pestle : pound
B litter : trash
C table : desk
D sword : scabbard
Answer: sword : scabbard
#65. dog : kennel
A whale : pond
B socks : feet
C eagle : barn
D pig : sty
Answer: pig : sty
#66. book : leaves
A chair : sitting
B fan : electricity
C house : kitchen
D chimney : roof
Answer: house : kitchen
#67. panda : china
A koala : Australia
B Pooh : Disneyland
C polar bear : America
D grizzly : Africa
Answer: koala : Australia
#68. jubilant : morose
A humble : modest
B joyous : happy
C pompous : pretentious
D simple : lavish
Answer: simple : lavish
#69. tiny : microscopic
A large : mammoth
B uproar : laughter
C argument : meeting
D storm : weather
Answer: large : mammoth
#70. to smile : to guffaw
A to lift : to carry
B to munch : to eat
C to frown : to weep
D to walk : to stroll
Answer: to frown : to weep
#71. hand : arm
A shoulder : neck
B waist : belt
C foot : leg
D hips : sway
Answer: foot : leg
#72. pre : post
A demi : half
B able : can
C semi : equi
D anti : pro
Answer: anti : pro
#73. auditorium : audience
A hall : pictures
B movie house : cinema
C coliseum : spectators
D commuters : transportation
Answer: coliseum : spectators
#74. ______ : trail :: grain : grail
A holy
B wheat
C path
D train
Answer: train
#75. particular : fussy ::______ : subservient
A uptight
B above
C meek
D cranky
Answer: meek
#76. ______ : horse :: board : train
A mount
B stable
C ride
D shoe
Answer: mount
#77. tureen : ______ :: goblet : wine
A napkin
B soup
C spoon
D pilsner
Answer: soup
#78. 4 : 6 :: ______ : 16
A 14
B 10
C 2
D 8
Answer: 14
#79. son : nuclear :: ______ : extended
A father
B mother
C cousin
D daughters
Answer: cousin
#80. coif : hair :: ______ : musical
A shower
B praise
C score
D close
Answer: score
Help your batchmates find the official result
Messenger