Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

NAPOLCOM Exams (Napolcom Verbal) – Page 14

#284. Every time I see Cathy looking at me, I feel Euphoria in my bones.
A ecstasy
B gravity
C erotic
D numb
Answer: ecstasy
#285. I bought this book because when I read the blurb at the back, I fell in love with it.
A teaser
B summary
C blog
D plot
Answer: teaser
#286. GULA-GULANIT
A lukot-lukot
B iba-ibang kulay
C buhol-buhol
D punit-punit
Answer: punit-punit
#287. Finding a way out of the labyrinth is the last challenge of the competition.
A maze
B castle
C forest
D box
Answer: maze
#288. There is still love in our hearts amidst our seemingly mundane existence.
A complicated
B wealthy
C modern
D worldly
Answer: worldly
#289. Cassy has a strong penchant in collecting cars.
A route
B hobby
C fondness
D belief
Answer: fondness
#290. Diskettes and CDs are going obsolete.
A outdated
B recycled
C refurbished
D updated
Answer: outdated
#291. The Queen of the Night dances vivaciously.
A lively
B awkward
C kindly
D sweetly
Answer: lively
#292. The court released a dogmatic statement that made people more hopeful
A naive
B assertive
C unbelievable
D unclear
Answer: assertive
#293. This generation is prone to plethoric use of mobile gadgets.
A essential
B crucial
C excessive
D important
Answer: excessive
#294. I am usually haphazard in composing my poetry but they turn out so well anyway.
A disorganized
B blank
C puzzled
D strategic
Answer: disorganized
#295. He left the country because of the ominous experiences he had in the past.
A threatening
B unforgettable
C ugly
D remarkable
Answer: threatening
#296. My mother is always adamant in eating breakfast before leaving the house.
A forgetful
B clueless
C uncertain
D resolute
Answer: resolute
#297. The following are examples of Palindrome, except.
A noon
B deified
C same
D level
Answer: same
#298. The attorney wanted to "expedite" the process because her client was becoming impatient.
A justify
B reverse
C accelerate
D evaluate
Answer: accelerate
#299. The suspect gave a "plausible" explanation for his presence at the scene, so the police decided to look elsewhere for the perpetrator of the crime.
A insufficient
B apologetic
C credible
D unbelievable
Answer: credible
#300. He based his conclusion on what he "inferred" from the evidence, not on what he actually observed.
A predicted
B imagined
C surmised
D implied
Answer: surmised
#301. A multifarious task would
A be impossible to complete.
B be very complex.
C have very few components.
D have many different components.
Answer: have many different components.
#302. Plaintive cries would be
A musical, soothing.
B sorrowful, mournful.
C plain, uninteresting.
D loud, jarring.
Answer: sorrowful, mournful.
#303. People with inveterate beliefs
A can be easily manipulated.
B hold their beliefs deeply and passionately.
C have adopted their beliefs from another.
D change their beliefs frequently.
Answer: hold their beliefs deeply and passionately.
Help your batchmates find the official result
Messenger